Crònica Workshop d’inici de temporada 2021!

Ahir es va realitzar el workshop d’inici de temporada de l’Open Data Lab. Va començar l’esdeveniment Lourdes Muñoz presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, comença el Workshop presentant el repte “Dades reactivació econòmica i social Covid-19 al camp de Tarragona” es pot veure els tres tipus de classificació recollida que són: Sanitàries Covid-19, Evolució de l’economia i Ajuts municipals. L’objectiu és poder compartir les dades a partir de les gràfiques.

Continua María José explicant algunes gràfiques donant exemple de com s’han recopilat i l’explicació de les dades. També agraeix l’ajuda a totes i tots els Daters que han vingut als diferents esdeveniments i que han fet possible el repte 2021.

Dona la benvinguda Montserrat Flores Regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus destaquem”, “el que heu fet és proporcionar eines per prendre decisions” les dades és informació i la informació en poder “per poder prendre decisions bones hem de tenir el màxim d’informació possible, gràcies a això ho hem pogut fer”.

També vam comptar amb Jordi Fortuny  Conseller de Govern Obert de l’Ajuntament de Tarragona donant la benvinguda, “les dades són públiques perquè el propietari és el ciutadà” les iniciatives com aquestes empoderen i cada vegada és més important i la cooperació d’institucions “Felicitar per la iniciativa”.

També hem comptat amb diferents aportacions dels participants de l’esdeveniment comentant els aspectes positius i possibles canvies per poder entre tots avançar.

La ponent Maria Macià, directora editorial de Podios. Ens ha mostrat la plataforma Podios de contingut prèmium per a professionals per tindre dades, tant dades obertes com dades recollides per ells “Aportar informació clau per prendre decisions que impactin en el resultat de les seves organitzacions”. Ens ha mostrat l’interior de la plataforma per donar exemples i una presentació que pots consultar.

Lourdes Muñoz  presenta la nova Acció col·laborativa de l’Open Data Lab del Camp Tarragona amb l’objectiu d’extreure valor de les dades obertes “cerquem de dades obertes útils per al comerç” “Ús convido a participar en l’Acció Col·laborativa: Dades Obertes útils per al petit comerç aquesta tardor 2021” Finalitza la sessió donant les gràcies per la participació i anima a tots els interessats a seguir ajudant amb #AccioDaterComerç per seguir construït totes i tots junts.

Materials Workshop inici de temporada 2021 #OpenDataLab