Repte #AccioDaterComerç

Finalitzem la temporada 2021 amb la presentació de l’Acció col·laborativa #AccioDaterComerç. Presentarem els resultats de datasets localitzats que aporten valor al petit comerç, recopilant dades obertes.

L’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb Iniciativa Barcelona Open Data han organitzar durant la tardor de 2021 dos trobades de Daters Acció comerç amb l’objectiu de la cerca de dades obertes útils pel comerç de proximitat. Els daters del Opendatalab, de manera col·laborativa, han aportar dades perquè els comerciants puguin prendre decisions.

En total, entre les dues trobades de daters, s’han localitzat 19 datasets. A continuació el resultat us facilitem l’arxiu recopil·latori dels datasets, d’una acció col·laborativa realitzada amb la Comunitat de Daters del OpenDataLab Tarragona i Reus, durant el 4trimestre de 2021 per cercar dades interessants amb l’objectiu de cercar de dades obertes útils pel comerç de proximitat. Volem aportar aquestes dades perquè els comerciants puguin prendre decisions.

Aquests són els resultats de l’acció #AccioDaterComerç que gràcies a la participació col·laborativa de la comunitat de daters del OpendataLab Tarragona hem fet una recopilació de datasets útils per al petit comerç.

El resultat ha sigut un document recopilatori dels datasets que durant la tardor hem cercat com a idees i propostes per la reutilització de dades obertes per part dels petits comerciants, aportant valor per a la presa de decisions útils per al petit comerç.

Consulta l’enllaç del datasets recopil·lats!

Alguns dels 12 datasets aportats de manera col·laborativa pels daters:

  • Dataset del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Reus “Ús del transport públic per parades (Reus)” que pot ajudar, per exemple, a escollir la millor ubicació d’un negoci de cafeteria o tenda de roba, en funció del nombre de bitllets venuts en una parada o per altra banda, a crear promocions en funció de les hores en què hi ha més afluència de gent, segons els bitllets venuts.
  • Dataset del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Tarragona “Convocatòries de subvencions i ajuts de Tarragona” que podria ser interessant si algun comerç de Tarragona està buscant finançament.

El pròxim dijous 2 de desembre a les 18:00h tindrà lloc el Workshop online de presentació pública dels resultats del repte #AccioDaterComerç que hem realitzat durant el 4T al OpenDataLab

Proposa dades obertes

Has trobat a faltar algun conjunt de dades als catàlegs dels portals d’opendata? Si necessites algun dataset útil pel petit comerç i no es troba publicat, podeu demanar-lo directament als formularis de peticions de dades de l’Ajuntament de Reus i l’Ajuntament de Tarragona. A continuació us facilitem el link:

https://opendata.reus.cat/data_requests

https://www.tarragona.cat/governobert/tgn-dades/dades-obertes/participa