S’inaugura l’Open Data LAB de Tarragona

El passat 17 de gener, a l’edifici de Tarragona Impulsa, es va presentar el nou hub de dades obertes. L’Open Data LAB.

L’Ajuntament de Tarragona, la fundació Tarragona Smart Mediterranean City i Iniciativa Barcelona Open Data van inaugurar aquest projecte que té com a objectiu difondre, formar i donar suport a l’emprenedoria que gira al voltant de les dades obertes (totes aquelles dades que publica l’administració pública).  

Pep Budi, Maria José Moreira, Lourdes Muñoz i Marc Garriga

Frances Roca, conseller de l’Ajuntament de Tarragona, va presentar l’acte demanant als assistents que escoltessin als ponents ja que “és la millor manera d’aprendre”.

Davant d’una sala plena de gent, Marc Garriga, CEO de l’empresa DesideDatum, explicava que les dades obertes serveixen per millorar i fer més eficient els projectes empresarials que altres estan desenvolupant. “No penseu que les dades obertes només serveixen per fer APP de mòbil sinó que també poden ser utilitzades per negocis molts més petits i tradicionals”.

Pep Budi, CiO de l’Ajuntament de Tarragona, també va intervenir durant l’acte i va afirmar que “tot això no és fruit d’una inspiració divina. Justament avui també hem presentat el portal de dades obertes de l’Ajuntament i l’objectiu final de tot això és empoderar a la gent perquè tots siguem capaços de prendre decisions de forma objetiva i en base a les dades.”.

Maria José Moreira, CEO de l’empresa Smartwin Tarraco, va explicar als participants casos concrets sobre negocis o eines on les dades obertes poden tenir una utilitat.

Finalment, Lourdes Muñoz, presidenta de l’associació Iniciativa Barcelona Open Data, va explicar com funcionaria el nou Open Data LAB de Tarragona. Els eixos principals del projecte són la divulgació, la formació amb certificats reconeguts internacionalment, i donar suport a emprenedors que es vulguin embarcar al món de les dades obertes.

Lourdes Muñoz també va explicar que les dades obertes permeten a la ciutadania entendre i utilitzar tota la informació que genera l’administració pública i que la reutilització d’aquestes dades serveix per generar noves idees, noves propostes i nous projectes. En aquest sentit, les activitats que s’organitzaran a l’Open Data LAB estaran centrades en oferir eines per tal que la ciutadania pugui transformar les dades en valor pels seus projectes (workshops, formació per a professionals, jornades per a empreses, etc.)

Un cop finalitzat l’acte, els assistents van poder parlar, debatre i preguntar tant entre ells com amb els ponents. Va ser possible perquè al final de l’acte es va convidar a tothom a prendre alguna cosa.

Podeu llegir tots els tuits fets sobre l’acte amb el hashtag #OpenDataLabTGN

Teniu totes les fotos de l’acte a Flickr

També podeu consultar el vídeo-crònica de l’acte:

I teniu la presentació que es va utiltizar durant l’acte: