Crònica Dataton II online de Tarragona

El dijous 6 de maig hem celebrat la segona Dataton online de Tarragona, un esdeveniment del repte conjunt de Reus i Tarragona “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona” impulsat des d’Open data Lab del Camp de Tarragona d’ara fins a l’estiu i volem abordar de forma col·laborativa amb persones del territori. Dades per la reactivació econòmica i social del Camp de #Tarragona.

Lourdes Muñoz presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data va presentar la Segona DATATON i María José Moreira va explicar els temes de les visualitzacions i en quins grups es divideixen per treballar la tarda.

Cada un dels grups van anar a la seva sala per poder veure en quina visualització volen treballar. Es va tornar a la sala principal per poder fer una petita presentació per veure que vol treballar cada grup.

Després del d’una estona en la qual cada grup ha estat treballant en les visualitzacions ens tornem a reunir tots per poder compartir!

La temàtica de les visualitzacions han sigut l’Atur:

El grup 1 compost per Santi Frias i Pascual Olivas amb el dataset del SEPE segmentant per grups de municipi per població. Vanesa Ruana ens presenta l’evolució de l’atur com des de gener de 2020 a 2021.

El grup 2 Germán Puentes ens va presentar la visualització per contractació i atur comparació mensual.

El grup 3 Octavi Roig ens va presentar l’atur de l’any 2020 – 2021 amb la base de dades Mercuri de la diputació de Tarragona.

Vam tindre un petit debat parlant de tots els temes que s’han tocat i com continuar el repte 2021 “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”. Finalitza la sessió Lourdes Muñoz i María José Moreira.